Durf te Dromen

Met het project DURF TE DROMEN verzamelen we dromen uit de stad en bieden we het komende jaar een programma waarmee we met deze dromen aan de slag gaan. Tijdens de Vestingdagen Hellevoetsluis heb je misschien een kijkje genomen in de dromoscopen van Charlotte van Otterloo en je droom gedeeld met onze dromenvangers. Het is tijd om de dromen te delen! Kijk maar eens naar de droom van wethouder Hans van der Velde, de droom van Thea, of de droom van Belinda.

Wil je jouw droom ook delen? Meepraten over eerdere challenges? De droomteksten en de livestream terugkijken? En ben je benieuwd naar de toekomstige workshops van Project Durf te Dromen dit jaar?

TERUGBLIK: DURF TE DROMEN

“If you can dream it
You can do it ”

Als je iets kan dromen, iets kan voorstellen en visualiseren voor jezelf , dan is dat de eerste stap op weg naar realisatie.
En hoe mooi is het om te visualiseren via de kunsten; via gedichten, liedjes, muziek of theater. Het medium bij uitstek om op een andere manier te communiceren en je dromen, je ideeën te delen met de mensen om je heen.

Durf je mee te dromen?
Het idee voor Droom je mee is ontstaan vanuit het Durf te Dromen project gedurende de digitale Corona tijd. Hoe kunnen we elkaar ook online blijven bereiken en inspireren? Een online challenge werd uitgezet: Schrijf je eigen songtekst over jouw droom.
Daarvoor hebben we Annette Rietveld benaderd om een Inspiratielied te schrijven, wat o.a. te zien en te horen was bij het Vestingcode online Festival.
Filmpjes ter inspiratie zijn online gezet en meebewegend met de corona maatregelen konden wij vanaf medio juni ook weer live mensen ontmoeten voor dit project.
We hebben contact gezocht met anderstaligen van Albeda Startcollege en hebben daar een creatieve schrijfworkshop georganiseerd. Ook hebben een aantal mensen hun eigen gedicht gemaakt en ingezonden.
Het idee was dat de dromen die gedeeld werden met ons via ingezonden songteksten vervolgens te laten verwerken in een nieuw lied Want hoe leuk is het als jouw droom zo ook een ander weer kan inspireren!

Vanuit de Challenge Droom je mee konden mensen een live-concert winnen .
Al deze elementen en het meebewegen met ontwikkelingen van de afgelopen maanden kwamen op 10 juli samen in dit concert Droom je mee, in Theater Twee Hondjes.

Gedurende deze muzikale avond werden o.a. ingezonden gedichten voorgedragen door Geerte Wensink en Katja Logtenberg. Ook Mushin Sharif, student van de groep anderstaligen van het Albeda Start College Hellevoetsluis, deelde zijn gedicht met het (online) publiek.
Hij en zijn medestudenten gaven eerder uiting aan hun dromen tijdens een schrijfworkshop, onder begeleiding van Carla van der Mast (projectleider Durf te Dromen).
Als blijk van waardering werd aan het eind van de avond een cheque overhandigd aan deze studenten voor een gratis open leesgroep in de bibliotheek, namens Cultuurhuis Nieuwe Veste. Voor deze studenten echt een droom die uitkwam!
Wethouder Hans van der Velde ontving een bloemlezing uit handen van Corinne van Lelieveld (Directeur Theater Twee Hondjes) ter afsluiting van deze muzikale avond en de succesvolle afronding van de online Droom je mee Challenge.

Wil je jouw droom ook delen? Meepraten over eerdere challenges? De droomteksten en de livestream terugkijken? En ben je benieuwd naar de toekomstige workshops van Project Durf te Dromen dit jaar? Kijk dan op www.durftedromen.online en deel je droom.